Twee rijstroken op E314 richting Lummen dit weekend volledig afgesloten: "Vermijd omgeving"

Het Agentschap Wegen en Verkeer roept op om dit weekend de E314 richting Lummen ter hoogte van Aarschot te vermijden. Het wegdek wordt er vernieuwd, waardoor de twee rijstroken er volledig worden afgesloten. Omdat iedereen langs de pechstrook moet verwacht het Agentschap veel hinder. 

Sinds 9 uur vanmorgen zijn de twee rijstroken op de E314 richting Lummen, ter hoogte van het op- en afrittencomplex in Aarschot, volledig afgesloten.  Over een afstand van twee kilometer wordt er een volledig nieuw wegdek aangelegd. "Een paar weken geleden is het wegdek er beschadigd geraakt door de hitte", vertelt Veva Daniëls van het Agentschap Wegen en Verkeer. "We hebben dat wegdek toen tijdelijk hersteld, maar nu is het tijd voor de definitieve herstelling en worden de twee rijstroken richting Lummen volledig afgesloten." 

Verkeershinder

Het verkeer moet er over de pechstrook, wat voor grote verkeershinder kan zorgen. "We verwachten daar toch heel veel verkeershinder. Dus indien je die omgeving kan vermijden dit weekend, dan raden we dat ook aan." Ook volgend weekend wordt er gewerkt op de E314. "Dan verwachten we minder verkeershinder omdat er dan op de pechstrook word gewerkt", besluit Daniëls. 

 

Meest gelezen