Eigenaar van beschoten huis in Messelbroek ongerust: “Wat gaat er nog gebeuren?”

In Messelbroek, bij Scherpenheuvel-Zichem, werd woensdagvond een huis beschoten langs de Tieltsebaan. De eigenaar Jan Hygens verblijft momenteel in Thailand en heeft geen idee wie de dader zou kunnen zijn. “Ik ben wel bang, stel dat ze de volgende keer op mij schieten”, zegt Jan. 

Het rustige Messelbroek, een dorp van 2000 inwoners, werd woensdagavond opgeschrikt. Een huis langs de Tieltsebaan werd beschoten. Buren die de geweerschoten hoorden, contacteerden de politie. Die kwam ter plaatse en stelden vast dat er effectief schoten waren gelost op het huis. De eigenaar verblijft momenteel in Thailand en hoorde het nieuws via zijn broer. Jan Huygens: “Ik werd ’s nachts opgebeld door mijn broer om te zeggen dat mijn huis beschoten was, dat was natuurlijk even schrikken. Het gebeurde rond 10 uur ’s avonds. Aan de kogelinslagen te zien gaat het om een jachtgeweer.”

Wie is dader?

Het parket en de politie zijn een onderzoek gestart. Jan zelf heeft geen idee van de dader: “Twee maanden geleden werd mijn huis al beklad met haatberichten. Ook daar had ik geen idee wie dat zou gedaan hebben en waarom. Ik vermoed, en ben er bijna zeker van, dat het niet voor mij bedoeld is. De dader denkt waarschijnlijk dat zijn doelwit in mijn woning woont. Voor je zoiets doet, moet iemand toch iets ernstig misdaan hebben of een geweldige haat hebben tegenover iemand. Ik heb er echt geen idee van.”

Jan verblijft momenteel in Thailand. Hij ging er in maart op vakantie voor vier weken, maar toen brak de coronacrisis uit. Jan kan voorlopig nog altijd geen terugvlucht boeken van Thailand naar België. Toen zijn huis beschoten werd, was Jan dus niet thuis. “Ik denk dat het toeval is dat ik nu in Thailand ben. Het is ook een beetje mijn geluk geweest dat ik niet thuis was, anders had de ramp groter kunnen zijn."

Nu hebben ze door mijn raam geschoten, maar wat is het volgende?

Toch is Jan er niet gerust in. "Het is een heel dubbel gevoel, langs de ene kant zou ik niets liever willen dan zo snel mogelijk terug te keren naar huis om te zien wat er gebeurd is. Maar anderzijds, ik ben alleenstaande, als ik daar ’s avonds rondloop, wat gaat er gebeuren? Nu hebben ze door mijn raam geschoten, maar het kan ook gebeuren als ik in of uit mijn wagen stap. Dat ik het doelwit ben en ze rechtstreeks op mij schieten", besluit Jan.

Meest gelezen