Agentschap Natuur en Bos

Geen mondmaskerplicht meer in Kluisbos en elders in de politiezone Vlaamse Ardennen

De mondmaskerplicht wordt morgen soepeler in de vier gemeenten van de politiezone Vlaamse Ardennen. Door de maatregel moest het aantal coronabesmettingen laag blijven, en dat is gelukt zeggen Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem nu. De verplichting duurde vier weken en gold ook in de bossen, op verlaten landwegen en in buitenwijken. Door het lage aantal coronabesmettingen in de zone, heeft de crisiscel nu beslist de maatregel te versoepelen. Ook kleine evenementen zullen vanaf september weer mogelijk worden. 

Vier weken geleden voerden Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem de mondmaskerplicht in op het hele grondgebied. Niet alleen op drukke plaatsen was een mondkapje verplicht, maar ook in de buitenwijken, in natuurgebieden en bossen. 

We bedanken onze inwoners omdat ze de mondmaskerplicht heel goed hebben opgevolgd.
Veiligheidscel in de politiezone Vlaamse Ardennen

“Door de goede opvolging, is het aantal coronabesmetting in de vier gemeenten beperkt gebleven, en ook de lokale contactopsporing werkt hier erg vlot. Ook door het signaal van de veiligheidsraad gisteren hebben we beslist een versoepeling door te voeren,” zo luidt het in de veiligheidscel. Daarom zijn de inwoners vanaf morgen alleen nog verplicht een mondmasker bij zich te hebben en het op te zetten als het nodig is. In winkels, openbare gebouwen, op markten en openbaar vervoer, in de horeca en tijdens evenementen blijft het sowieso verplicht. In de vier betrokken gemeenten moet het elders dan alleen nog als je iemand ontmoet van buiten je bubbel, en wanneer je de afstand van 1,5 meter niet kan houden.

Ook opnieuw kleinschalige, culturele evenementen

Inwoners in de politiezone Vlaamse Ardennen zullen vanaf september ook weer naar kleine, culturele evenementen kunnen. Het verbod op evenementen wordt dus ook versoepeld. “We bekijken hoe we kleinschalige, culturele evenementen veilig kunnen laten plaatsvinden. We zijn momenteel de exacte voorwaarden aan het bepalen”, zegt de veiligheidscel.

Meest gelezen