Kempens wielrenner Nathan Van Hooydonck tekent bij Jumbo-Visma

Kempens wielrenner Nathan Van Hooydonck uit Gooreind gaat voor de ploeg Jumbo-Visma fietsen. Wout van Aert krijgt er dus een Kempenaar bij als ploegmaat. Van Hooydonck was de afgelopen seizoenen aan de slag bij CCC en ploegmaat van Greg Van Avermaet, maar die ploeg gaat verdwijnen uit het peloton. 

De 24-jarige wielrenner heeft bij Jumbo-Visma een contract van twee jaar getekend. Van Hooydonck moet Wout van Aert helpen in de klassiekers. “Ik ben natuurlijk heel blij en vereerd dat die ploeg interesse in mij had. Ik vond dat het tijd was voor iets anders en als ik dan in zo een ploeg mag beginnen dan is dat geweldig nieuws”, vertelt Van Hooydonck. 

"Bij Jumbo-Visma kan je het van de beste leren"

“Ik heb voor Jumbo-Visma gekozen omdat ik daar nog heel veel progressie kan maken en veel kan leren. En daar kan je leren van de beste wielrenners. Ik ken Wout van Aert persoonlijk nog niet zo goed, maar als je kijkt naar zijn prestaties van de afgelopen weken is dat natuurlijk heel motiverend om voor zo een kopman te kunnen rijden”, aldus Van Hooydonck.

Nog een leuk weetje over Van Hooydonck: hij is het neefje van Edwig Van Hooydonck, de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen. Wielertalent zit duidelijk in de familie. 

Meest gelezen