Leuven scheldt coronaboete DJ Frank kwijt: "Blij dat mijn goedbedoeld dakoptreden niet wordt afgestraft"

DJ Frank Casaert uit Heverlee moet dan toch geen gasboete betalen voor zijn optreden op het dak van zijn huis tijdens de coronalockdown. Hij kreeg een brief van het Leuvense stadsbestuur in de bus met het positieve nieuws. 

Frank Casaert uit Heverlee speelde tijdens de coronacrisis zo'n 40 dj-sets in verschillende woonzorgcentra. Hij deed dat om de bewoners een hart onder de riem te steken tijdens de lockdown. Ook zijn buren wou hij eens verblijden met een dj-optreden. Maar dat dakoptreden werd niet door iedereen gesmaakt. "Een buurman was duidelijk minder blij en heeft de politie gebeld", vertelt DJ Frank. "Toen de politie hier stond, moest ik onmiddellijk stoppen met spelen en werd een pv opgemaakt. Ik riskeerde een boete van 350 euro." 

Blij dat de coronaboete is kwijtgescholden 

DJ Frank Casaert

Frank ging hiermee niet akkoord en vocht de boete aan. "Uiteindelijk werden ik uitgenodigd bij de stadsdiensten om me te verweren", gaat Frank verder. "Daar heb ik alles uitgelegd. Het klopt inderdaad dat ik nooit toestemming heb gevraagd om op te treden. Dat had ik wel moeten doen. Maar goed, uiteindelijk heb ik deze ochtend een brief in de bus gekregen dat ik de coronaboete niet moet betalen. Ik ben ontzettend blij en dat zullen de buren ook zijn, want iedereen wou al meebetalen voor die boete." 

Optredens

Frank speelt intussen nog altijd in woonzorgcentra en binnenkort wil hij opnieuw optreden voor zijn buren. "Maar deze keer zal ik dat wel eerst aanvragen. En nee, ik heb geen schrik dat die ene buurman opnieuw de politie zal bellen. Want de man is de dag na zijn klacht bij de politie verhuisd, ongelofelijk toch!" 

Meest gelezen