Meer mensen kunnen zich vanaf volgende week laten testen op corona in testdorp Spoor Oost in Antwerpen

Vanaf volgende week zullen er meer mensen zich kunnen laten testen op het coronavirus in het testdorp van Spoor Oost in Borgerhout. “Mensen die naar het buitenland gaan voor vakantie of voor hun werk, kregen tot nu toe geen activatiecode om zich te laten testen. Dat kan vanaf volgende week wel”, zegt Antwerps schepen Fons Duchateau (N-VA). Die mensen moeten hun test wel uit eigen zak betalen.

Per dag worden er in het testdorp Spoor Oost in Borgerhout 100 coronatesten afgenomen. Het dorp kan eigenlijk 600 mensen per dag aan. Daarom werd beslist om uit te breiden. Op dit moment kunnen er alleen mensen terecht die uit een rode zone komen of die mogelijk in contact zijn geweest met een besmet iemand. Ze moeten ook een activatiecode hebben.

Zelf betalen

Vanaf volgende week kunnen ook mensen die naar het buitenland gaan op vakantie of voor hun werk zich laten testen. “Die mensen belasten nu huisartsen en spoeddiensten en dat is niet de bedoeling”, zegt Antwerps schepen Fons Duchateau (N-VA). “Zij kunnen zich vanaf volgende week ook inschrijven om in het testdorp van Spoor Oost getest te worden.”

Die mensen moeten wel hun test zelf betalen. “Zij krijgen geen terugbetalingstarief omdat zij niet prioriteit zijn.” De stad Antwerpen vraagt de overheid om ook mensen te laten testen die uit een oranje zone terugkomen van vakantie en personeel uit bedrijven waar een corona-uitbraak is.

Meest gelezen