Radio 2

Twee clusters van coronabesmettingen: bij Portugese bouwvakkers in Maasmechelen en in asielcentrum in Lommel

In Maasmechelen en Lommel zijn in totaal 23 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. In Maasmechelen raakten 19 bouwarbeiders besmet en in Lommel 4 asielzoekers.

In Limburg zijn er deze week twee kleine uitbraken van het coronavirus gesignaleerd. In Maasmechelen raakten 19 Portugese arbeiders besmet en in Lommel testten 4 asielzoekers positief op corona.

Maasmechelen: 19 Portugese arbeiders

In Maasmechelen was er een uitbraak van het virus bij Portugese bouwarbeiders. Deze week raakte bekend dat een van de seizoensarbeiders Covid-19 had. Daarna zijn alle arbeiders direct in quarantaine geplaatst en getest. Uiteindelijk bleek uit de testen dat ongeveer de helft van een 40-tal arbeiders besmet was met het virus. Ze blijven nu allemaal twee weken in afzondering, verdeeld in 2 groepen. De positief getesten in isolement en de niet-besmette in quarantaine.

Lommel: 4 asielzoekers

In Lommel werden er 4 besmettingen vastgesteld in het asielzoekerscentrum op het Parelstrand. Vorige week werd een asielzoeker in quarantaine geplaatst nadat hij besmet raakte met het virus. Daarop werd contactonderzoek gedaan bij de resterende Lommelse asielzoekers. Uit dat onderzoek bleek dat nog 3 andere mensen besmet waren met corona.

Het asielzoekerscentrum wordt momenteel ontruimd maar de besmettingen zouden geen invloed hebben op de planning van die ontruiming. Op 31 augustus zullen dus alle asielzoekers van Lommel overgeplaatst zijn naar andere centra.

Meest gelezen