Pink Ribbon wil mensen meer laten bewegen met 7 wandelingen, waarvan één in Bosland

Pink Ribbon, de nationale organisatie in de strijd tegen borstkanker, lanceert zeven Pink Ribbon wandelingen. Eentje daarvan loopt door Bosland in Lommel. De wandelingen komen er naar aanleiding van de Roze Mars in de maand oktober met de bedoeling mensen meer te laten bewegen. 

Elke dag krijgen 26 vrouwen in België te horen dat ze borstkanker hebben. Een op de drie borstkankers kan nochtans vermeden worden door een gezonde levensstijl. Ook veel bewegen is belangrijk. Daarom lanceert Pink Ribbon samen met wandelknooppunt.be zeven wandelingen door België. Eentje daarvan situeert zich in Bosland. De wandeling vertrekt aan de Soeverein in Lommel en loopt onder meer langs de Lommelse Sahara.

10.000 stappen

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie moeten we minstens vijf dagen per week 30 minuten sporten. Dat sporten kan ook wandelen of fietsen zijn. Daarom organiseert Pink Ribbon de Roze Mars, een campagne die mensen wil aanzetten om elke dag minstens 10.000 stappen te zetten. De vzw doopt de maand oktober om tot "stap-maand" en raadt mensen aan om minimum 30 minuten per dag éxtra te bewegen. Met de zeven wandelroutes hoopt Pink Ribbon iedereen die meer wil bewegen een duwtje in de rug te geven. De wandelingen hebben de vorm van het lintje van Pink Ribbon en tellen elk zo'n 10.000 stappen. 

CactuSoup

Meest gelezen