Belga

Nog geen beslissing over Carnaval Halle: "We blijven hopen"

Carnaval Halle neemt voorlopig nog geen beslissing of het carnaval volgend jaar al dan niet zal doorgaan. Gisteren liet Ninove weten dat er volgend jaar sowieso geen carnaval komt in de stad. Voor Halle ligt de situatie anders, de carnavalisten blijven hopen op een editie van hun carnaval volgend jaar. 

De stad Ninove besliste gisteren dat er volgend jaar bij hen geen carnaval zal zijn. De carnavalsgroepen hebben geen middelen om iets op te bouwen, en Ninove vreest dat grote evenementen door corona nog altijd niet zullen kunnen doorgaan.

De beslissing komt wel erg vroeg vindt Jos Appelmans, voorzitter van Halattraction: “Het verwondert me dat de mensen van Ninove daar zo snel een beslissing in nemen. Alles verandert zo snel, je hoort zo veel. Het is toch een drastische beslissing die je moet nemen, niet alleen tegenover alle carnavalisten, maar ook tegenover de horeca en de kermisreizigers. Misschien zijn er tegen dan andere mogelijkheden en andere manieren om zo een organisatie in mekaar te steken. Wij vinden het veel te vroeg om daar beslissingen in te nemen."

Andere situatie

Dit jaar was Carnaval Halle één van de eerste carnavalsfeesten dat werd afgelast door corona. Maar de situatie in Halle is heel anders dan die in Ninove: “Hier in Halle zijn we wel klaar om binnen de week een carnaval te laten uitrijden”, zegt Jos Appelmans. “Waarom? Wel vorig jaar is ons carnaval niet kunnen doorgaan en alle groepen hebben alles klaar, zowel hun wagens als hun kostuums. Daarom kunnen wij ons als Carnaval Halle permitteren om nog te wachten om daar een beslissing in te nemen.”

We moeten mensen laten hopen op betere tijden
Voorzitter Jos Appelmans

Carnaval Halle vindt normaal gezien half maart 2021 plaats. “De groepen hebben een maand nodig om alles wat op te kalefateren en alles wat bij te sturen richting nieuwe normen. Daarom denk ik dat we tegen eind van dit jaar een beslissing gaan nemen. En dan nog gaan we zien dat we klaarstaan moest er op korte termijn toch iets mogelijk is. Maar we wachten af. We moeten mensen laten hopen op beter tijden”, aldus Appelmans.

Meest gelezen