Protest tegen werken aan Schulensmeer gaat verder: nu ook procedure ten gronde gestart

De juridische strijd tegen de werken aan het Schulensmeer gaat verder. De vzw die daarover een kortgeding had aangespannen, start nu ook een procedure ten gronde. 

Door het kortgeding dat de vzw Bescherm Bomen en Natuur eerder al had aangespannen, zijn de grote beheerswerken aan het Schulensmeer twee weken geleden niet kunnen starten. Het was onder meer de bedoeling om heel wat bomen te kappen waardoor een aantal zeldzame vogels meer kansen zouden krijgen.

Enkele buurtbewoners hadden zich eerder ook al verzet tegen die plannen. Zij zijn een procedure gestart om de omgevingsvergunning te laten vernietigen. En nu is de vzw Bescherm Bomen en Natuur dus ook een rechtszaak ten gronde gestart.

Meest gelezen