Foto: Radio 2

Spectaculaire achtervolging vanuit Antwerpen met crash in Kortrijk, snelheden tot 260 kilometer per uur

De politie van Antwerpen is gisterenavond met een achtervolging gestart die pas in Harelbeke, in West-Vlaanderen eindigde. De Antwerpse politie wou het voertuig controleren omdat het aan het bumperkleven was. Dat zag de chauffeur niet zitten en hij sloeg op de vlucht. De Volkswagen Golf met Franse nummerplaat haalde snelheden tot 260 kilometer per uur en crashte uiteindelijk na een half uur racen op de afrit Kortrijk Oost. 

De achtervolging begon in de omgeving van de Bredabaan in Merksem en ging over de Ring van Antwerpen door de Kennedytunnel en zo over de E17 naar Oost-Vlaanderen. Verschillende politieteams sprongen bij. “We hadden een vermoeden dat de wagen in de richting van Frankrijk zou rijden omdat hij een Frans kenteken had”, vertelt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Op een gegeven moment heeft hij ook de lichten gedoofd om dan met een snelheid van 260 kilometer per uur verder te rijden.

Wouter Bruyns, Politie Antwerpen

Het was een spectaculaire achtervolging. “Onderweg heeft de bestuurder heel wat risico’s genomen en werder er veel mensen in gevaar gebracht. Op een gegeven moment heeft hij ook de lichten gedoofd om dan toch met een snelheid van 260 kilometer per uur verder te rijden. In West-Vlaanderen is het voertuig dan gecrasht. Door de hoge snelheid verloor de chauffeur de controle over het stuur en vloog hij over de middenberm de struiken in”, aldus Bruyns. De inzittenden kropen nog zelf uit de auto en zetten het op een lopen. De politie kon hen gelukkig snel inhalen en arresteren.

Onderweg naar Nederland voor drugs

De vier inzittenden zijn intussen alweer vrijgelaten maar er werd wel een proces-verbaal voor verkeersovertredingen opgesteld. Ze verklaarden dat ze onderweg waren naar Nederland om drugs te kopen. Er werden geen drugs in de auto gevonden. De politie heeft hen ook niets uit het raam zien gooien.

Foto: Radio 2

Meest gelezen