facebook Union Sint-Gillis

Union begint met ambitie aan nieuwe voetbalseizoen in 1B

In eerste klasse B wordt vanavond het nieuwe voetbalseizoen op gang getrapt met de wedstrijd tussen nieuwkomer Deinze en het ambitieuze Union Sint-Gillis. Bij Union werd Felice Mazzu aangetrokken als trainer en wil men graag promoveren naar 1A. 

Union Sint-Gillis begint niet zonder ambitie aan de nieuwe competitie. "Trainer Felice Mazzu werd hiervoor aangetrokken en we willen graag meedoen voor de prijzen", zegt CEO Philippe Bormans. "Het is natuurlijk gevaarlijk om daar uitspraken over te doen, want er zijn nog een aantal sterke teams, maar het doel moet de promotie zijn."

Union wil met versterkingen meedoen voor titel

"Felice Mazzu is een gedreven en gemotiveerde coach die ook als ambitie de promotie voor ogen heeft", zegt Bormans. "We hebben daartoe ook de nodige versterkingen aangetrokken. Het is nu aan hen om dat in de praktijk om te zetten. Maar het is een moeilijke competitie met een formule waarin we vier keer tegen mekaar uitkomen", aldus nog Philippe Bormans. Als belangrijkste concurrenten ziet de CEO nieuwkomer Deinze, maar ook Lommel en Westerlo. 

Hopelijk met publiek in september

Het coronavirus speelt het voetbal nog altijd parten. Voorlopig worden de wedstrijden van de profclubs nog zonder publiek afgewerkt. "Normaal heb je sfeer in de tribunes en rond het veld en nu is het leeg en kil en de spelers moeten er rekening mee houden dat het andere omstandigheden zijn. Want de drie punten pakken is belangrijk", zegt Philippe Bormans.  "Maar met het nieuws van gisteren, hopen we toch dat er volgende maand al een minimum aan publiek kan aanwezig zijn in het stadion. Maar dat moeten we eerst met de Pro League bespreken en dan gaan we aan tafel zitten met de lokale overheden", besluit CEO Philippe Bormans van Union.

Meest gelezen