Verkeerschaos in Lier door plaatsen fietstunnel

In Lier wordt de fietstunnel onder de ring geplaatst. Daarvoor is de ring afgesloten tussen de Antwerpsesteenweg en de Mechelsesteenweg en daardoor zijn files ontstaan.

De fietstunnel is een onderdeel van de fietsostrade tussen Antwerpen en Lier. De voorbije maanden is de tunnel gebouwd op een werf naast de ring, maar nu moet die tunnel dus onder de ring geplaatst worden.

Huzarenstuk

“Er is een groot gat gemaakt en daar wordt die tunnel dan ingeschoven”, zegt Luk Lemmens van het provinciebestuur (N-VA). “Dit is millimeter werk, maar we hebben er ervaring mee. Op verschillende andere plekken, waaronder de Kempen, zijn er al fietstunnels ingeschoven. Deze is alleen wel een pak groter. De tunnel is 30 meter lang, dus het wordt een huzarenstuk."

Chaos

Voor de werken is de ring afgesloten tussen de Antwerpsesteenweg en de Mechelsesteenweg. Er is een omleiding voorzien, maar toch zijn er files ontstaan. De werken duren tot volgende week vrijdag. De stad vraagt om de buurt zo veel mogelijk te vermijden.

Meest gelezen