Videospeler inladen...

Hallucinante beelden: stormloop op nieuwe winkel voor huishoudtoestellen in Brazilië ondanks coronacrisis 

In de Braziliaanse stad Taquara, in de zuidelijke deelstaat Rio Grande do Sul, is de opening van een nieuwe winkel compleet uit de hand gelopen. Het filiaal voor huishoudtoestellen had veel reclame gemaakt voor zijn openingsdag. Naar eigen zeggen had hij ook alle nodige coronamaatregelen genomen. Maar daar was tijdens de bestorming niet veel van te merken. 

De winkelbedienden werden onder de voet gelopen door de stormvloed aan klanten die al voor de opening stonden te trappelen om binnengelaten te worden. Niemand controleerde of mensen wel een mondmasker ophadden. En van afstand houden, was al helemaal geen sprake.

Volgens de uitbater was de zaak nochtans voorzien van de nodige veiligheidsmaatregelen, maar was een dergelijke toeloop niet te voorzien geweest. Op sociale media deden veel beelden de ronde van de chaos.

Tegelijk was het voor Brazilië een bijzonder zware dag. Op zo'n 1.500 kilometer ten noorden van Taquara, in de stad Rio de Janeiro, stierven 161 mensen door COVID-19, en kwamen er 3.000 nieuwe besmettingen bij. 

Bekijk hier de indrukwekkende beelden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen