Videospeler inladen...

Terug naar het normale leven: Bierfestival in Chinese stad Wuhan lokt tienduizenden bezoekers

In de Chinese miljoenenstad is een grootschalig bierfestival aan de gang. Het is het eerste evenement van die omvang sinds het einde van de lockdown begin april. Eerder deze week doken ook al beelden op van een massale poolparty in een waterpretpark in Wuhan.

Het was in Wuhan dat eind vorig jaar het coronavirus voor het eerst de kop opstak en de wereldwijde pandemie begon. De stad ging op 23 januari in lockdown en bleef 76 dagen afgesloten van de buitenwereld.

Ondertussen probeert de lokale overheid met allerlei initiatieven het normale leven weer op gang te brengen. Het bierfestival, dat een week duurt, is een van de initiatieven om catering, toerisme en cultuur een duwtje in de rug te geven.

En de Chinezen van Wuhan hebben daar duidelijk zin in. Het bierfestival brengt veel meer volk op de been dan verwacht, tienduizenden bezoekers per dag.

Al die bezoekers worden bij de ingang gecontroleerd en hun temperatuur wordt gemeten. Iedereen heeft een mondmasker. Maar een mondmasker dragen op een bierfestival, daar hebben heel wat bezoekers het duidelijk moeilijk mee.

Meest gelezen