Videospeler inladen...

Antwerpen opnieuw opgeschrikt door twee explosies

Deurne en Borgerhout, bij Antwerpen, zijn de voorbije uren opgeschrikt door twee explosies. In Deurne was er ontploffing aan een huis naast een bouwbedrijf, daarbij raakte de voordeur van de woning beschadigd. Kort voor 6 uur was er ook een explosie in Borgerhout. Daar raakte een auto beschadigd. Of er een link is met het drugsmilieu, maakt deel uit van het onderzoek.

Twee explosies hebben zondagnacht in de vroege uurtjes Antwerpen opgeschrikt. Eerst was er een explosie in Deurne, later ontplofte een granaat onder een geparkeerde auto in Borgerhout. Dat bevestigt de lokale politie Antwerpen. Bij de twee incidenten zijn geen gewonden gevallen.

De Kerkhofweg in Deurne werd rond kwart over drie opgeschrikt door een luide knal. Het gerechtelijk labo en DOVO kwamen ter plaatse en onderzochten de feiten. "Het gaat hier zeker niet om een granaat. Wat het wel was, wordt nog onderzocht", zegt Sven Lommaert van de Antwerpse politie. "Toen de ploegen in Deurne aan het werk waren, kwam de melding van een explosie in de Godtsstraat in Borgerhout, dus zijn ze meteen ook naar daar afgezakt."

In Borgerhout werd snel duidelijk dat het wel ging om een granaat, onder een geparkeerd voertuig. Gisteren werd een zijstraat van de Godtsstraat, de Beukenstraat, nog opgeschrikt door een nachtelijk schietincident. Toen werd een woning 's nachts beschoten, maar de feiten werden pas na de middag bij de politie gemeld. Mogelijk is er een link tussen de explosie van de granaat en het schietincident.

Het onderzoek naar beide explosies en de schietpartij van zaterdag loopt volop. Of er een link met het drugsmilieu is, wordt onderzocht. Volgens de Antwerpse politie hebben de twee explosies vanmorgen en vannacht niets met elkaar te maken. 

Meest gelezen