Foto: archief (AP).

Beer valt wandelende politieagent aan in Italiaans skioord

In de noordelijke Italiaanse regio Trentino is een agent van de carabinieri (militair politiekorps in Italië) aangevallen door een jonge beer. De man liep verschillende verwondingen op. De beer werd in de vroege uurtjes vanochtend gevangen en naar een wildpark gebracht.

Het incident deed zich voor in Andalo, een dorp dat 's winters bekendstaat als skioord. Een jonge beer, goed 120 kilo zwaar, dook plotseling op toen de agent voor hij aan zijn nachtdienst zou beginnen een korte wandeling maakte in de buurt van een bergmeer. De omgeving van dat meer doet 's winters dienst als langlaufpiste.

De beer ging meteen in de aanval, hoewel hij niet zou zijn geprovoceerd.  Hij wierp de agent op de grond. De man liep verschillende verwondingen op.

Na het incident gaf de gouverneur van de regio Trentino opdracht om het dier te vangen. Vanochtend vroeg kon het worden verdoofd terwijl het in vuilnisbakken aan het graaien was.

De beer werd overgebracht naar een wildpark.

In de jaren 90 van de vorige eeuw stond de bruine beer op het punt uit te sterven in de Alpen, maar dankzij een beschermingsproject dat in 1999 van start ging in Noord-Italië, groeide het aantal bruine beren weer.

In Trentino leven nu  tientallen beren. Meestal krijgen mensen hen niet te zien, al gebeurt het soms dat beren bewoond gebied binnendringen en boerderijdieren aanvallen. Twee maanden geleden werden ook al eens twee wandelaars aangevallen door een beer.

Meest gelezen