Brandweerzone Vlaams-Brabant West

Brandweerzone Vlaams-Brabant West heeft handen vol met redden van dieren

De brandweerzone Vlaams-Brabant West heeft afgelopen weekend de handen vol gehad met het redden van dieren. Een aantal dieren sukkelden namelijk een vijver in en raakten er niet meer uit. "Gelukkigen oefenen we regelmatig met het redden van dieren", klinkt het bij de brandweerzone.

De brandweerzone Vlaams-Brabant West oefent regelmatig met het redden van kleine en grote dieren en dat is het voorbije weekend goed van pas gekomen. Een aantal dieren sukkelden een vijver in en raakten er niet meer zelfstandig uit. Zo heeft de brandweer een jonge ree uit een vijver in Merchtem moeten halen. Het dier is daarna opgelapt en weer in het wild losgelaten.

Brandweerzone Vlaams-Brabant West

Verderop in Dilbeek was het geen ree, maar een paard dat in een vijver gesukkeld was. Het dier kon er niet meer zelfstandig uit en raakte uitgeput. Met touwen en veel mankracht heeft de brandweer het paard uiteindelijk uit de vijver gekregen. Het dier overleefde het voorval.

Brandweerzone Vlaams-Brabant West

Meest gelezen