Halle verwelkomt eindelijk nieuwe voetgangersbrug over Kanaal Brussel-Charleroi

In Halle is vandaag de Klarabrug geplaatst, een voetgangersbrug die de verbinding maakt tussen het centrum van Halle en de Sint-Rochuswijk. "Een belangrijke brug voor de voetgangers die zo een veilige verbinding krijgen tussen Sint-Rochus en het centrum."

In Halle is er sinds vandaag een nieuwe voetgangersbrug over het kanaal Brussel-Charleroi. "We hebben lang gewacht op deze brug en zijn blij dat hij er eindelijk is", vertelt burgemeester van Halle Marc Snoeck 'Sp.a). "Via deze voetgangersbrug kunnen onder andere scholieren veilig naar het centrum zonder verkeer te kruisen."

De Klarabrug is de eerste van vier bruggen die de komende jaren in Halle worden geplaatst. "De volgende brug die we gaan bouwen, is de Zuidbrug. Die maakt voor het autoverkeer de verbinding tussen de Sint-Rochuswijk en het Bevrijdingsplein", legt Snoeck uit. "De derde brug is de vernieuwing van de Bospoortbrug. Die is totaal verouderd en wordt dus vernieuwd. De vierde en laatste brug die we gaan bouwen, is de Nederhembrug."

Geen pottenkijkers

Het stadsbestuur van Halle had op voorhand de Hallenaren opgeroepen 'in hun kot' te blijven en in geen geval naar de plaatsing van de nieuwe Klarabrug te gaan kijken. "De plaatsing van zo'n brug is spectaculair. Begrijpelijk dat mensen dat willen zien, maar we vreesden een overrompeling van mensen. Gelukkig is die uitgebleven. Er waren wel een aantal toeschouwers, maar die stonden op veilige afstand van elkaar."

Meest gelezen