Google streetview

Grimbergen kapt 101 lindebomen niet na protest van buurtbewoners

De gemeente Grimbergen gaat dan toch geen 101 lindebomen in de gemeente kappen. Tegen de kap van de lindebomen in de Veldkantstraat kwam veel protest en dus bergt het gemeentebestuur die plannen nu op. 

De bomen moesten plaats maken voor de aanleg van een fietspad en de heraanleg van een riolering. Maar dat was tegen de zin van heel wat buurtbewoners. "Wij hebben tegen deze bomenkap in totaal 211 bezwaarschriften ingediend bij het gemeentebestuur", zegt  Bert Wallyn van het actiecomité tegen de bomenkap in de gemeente. "Wij vinden het zonde dat er 101 gezonde bomen gekapt zouden worden voor de aanleg van een fietspad of heraanleg van rioleringen. Wij konden dat niet toestaan, dus zijn wij in actie geschoten met heel wat ingediende bezwaarschriften als gevolg."

Bezwaarschriften

De vele bezwaarschriften hebben duidelijk hun effect niet gemist. Want de gemeente steekt haar plan in de koelkast. "Na al die bezwaarschriften hebben wij ervoor gekozen om het dossier in te trekken en een nieuw dossier op te stellen", zegt de burgemeester van Grimbergen Chris Selleslagh (Open VLD)."We zijn nu aan het kijken hoe we de nieuwe riolering kunnen aanleggen en wat de hoogdringendheid daarvan is. We willen ook nog altijd een fietspad aanleggen in beide richtingen, maar we moeten ook daarvoor nu een nieuw plan opmaken."

Hopelijk is er in de nieuwe plannen plaats voor een veilig fietsbeleid én natuurbehoud

Bert Wally, actiecomité lindebomen Grimbergen

Het actiecomité, dat de steun kreeg van Groen Grimbergen, is alvast blij dat het gemeentebestuur haar plannen voor de bomenkap zal wijzigen. "We zijn heel blij dat de plannen nu alvast herbeken worden", zegt Bert Wallyn. "Wij hopen dat ze ons nu betrekken aan de start van de nieuwe plannen. Zodat er in die plannen naast veilig fietsverkeer ook plaats is voor natuurbehoud." 

Meest gelezen