Facebook: Leven in Ternat

Brantanowinkel in Ternat mag open blijven na ultimatum van burgemeester 

Burgemeester Michel Vanderhasselt (CD&V) van Ternat dreigde vanmorgen met de sluiting van de Brantanowinkel in shopping center The Leaf. De rij wachtenden was te lang en de wachtenden namen het niet te nauw met de coronamaatregelen. 

Net als op andere plaatsen stond er vanmorgen voor de Brantanowinkel in Ternat een lange rij wachtenden, mensen die van de hoge kortingen tijdens de uitverkoop wilden profiteren. Maar volgens burgemeester Michel Vanderhasselt (CD&V) liep de toestand uit de hand. "De Brantanowinkel maakt deel uit van shopping center The Leaf. Probleem was dat de rij wachtenden zich uitstrekte voor de andere winkels. Bovendien respecteerden de wachtenden de coronavoorschriften niet goed. Zo bleven de mondmaskers niet altijd op", klonk het na een inspectie vanmorgen.

Extra bewakers

De lokale politie was ter plaatse met zes mensen, maar dat volstond niet om de orde te bewaren.  Burgemeester Vanderhasselt stelde de winkel daarom voor een ultimatum. Hij eiste de opening van meer kassa's en een extra betaalterminal, zodat mensen sneller de winkel zouden kunnen verlaten. Buiten moest het bedrijf zelf extra mensen inzetten om de wachtrij in het oog te houden. 

Eisen ingewilligd

Tegen één uur vanmiddag waren twee van de drie eigen ingewilligd. Er zijn nu drie kassa's open en stewards zorgen buiten voor toezicht op de wachtrij. Ze maken de mensen ook duidelijk wat de wachttijd is. Mensen die nu nog in de rij komen staan, worden meteen naar huis gestuurd. Wachten heeft voor hen geen zin meer, want de winkel sluit om vijf uur. Alleen de extra betaalterminal laat op zich wachten, maar dat ligt buiten de wil van de winkel. 

Meest gelezen