Jelle Dreesen

Coronaveilig dansen in de Klub Melk in Herent

In Herent is er het afgelopen weekend gedanst op een feestje. Tot voor een half jaar geleden was dat niets bijzonder, maar door de coronamaatregelen is dansen op een feest vrij uitzonderlijk geworden. Klub Melk in Herent creëert met nadarhekken afgesloten bubbels waarin je mag dansen.

"Het is voor veel mensen al lang geleden dat ze nog gedanst hebben", vertelt zaakvoerder Maarten Forceville van Klub Melk in Herent. Samen met feestorganisatie Thé Dansant organiseerde Forceville 'Melkbar', waarbij feestvierders konden dansen in door nadarhekken afgesloten bubbels. "Mensen waren ontzettend positief en heel blij dat ze nog eens mochten dansen." Hoe Forceville mensen coronaveilig heeft laten dansen? "Simpel, met nadarhekken hebben we bubbels gecreëerd. Iedere bubbel was een afgesloten vierkant. Daarin mocht je drinken en dansen met je bubbel. Zodra je je bubbel verliet, moest je je mondmasker opzetten en mocht je niet meer dansen."

Het dansfeest in de  vond plaats in open lucht. "Per 'shift' konden er 200 mensen binnen. We hebben het hele concept op voorhand goed doorgesproken met de lokale politie en het team achter Thé Dansant", vertelt Forceville aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Tijdens het evenement stonden we ook continu in contact met de politie en hebben we feedback gekregen en gevraagd."

Naar elkaar zwaaien

Door de nadarhekken zaten de fuifgangers vast in een soort kooi. "De bubbels konden elkaar wel zien", legt Forceville uit, "maar dicht bij elkaar komen kon dus niet. Zwaaien kon wel."

Forceville hoopt dat hij met het feest van het voorbije weekend heeft aangetoond dat er wel coronaveilig gefeest en gedanst kan worden. "Mensen zijn vragende partij om te dansen en een uitlaatklep te hebben. En dat kan dus op een veilige manier. Heel veel evenementen zijn geannuleerd bij de tweede opflakkering van het coronavirus, maar paniek is een slechte raadgever. Mensen willen buitenkomen. Als alles verboden wordt, hebben mensen geen uitlaatklep meer. Het komt er op zulke evenementen vooral op aan ervoor te zorgen dat de regels gehandhaafd worden en dan is veel mogelijk."

Jelle Dreesen

Meest gelezen