Instant Streetview

Dendermonde en Denderleeuw sluiten café omdat coronaregels niet worden opgevolgd

In Dendermonde en in Denderleeuw moet een café een week lang dicht omdat de coronaregels niet werden opgevolgd. In Dendermonde was het de tweede keer dat het café de regels niet had nageleefd. De uitbater kreeg eerder een boete.

Zowel in Dendermonde als in Denderleeuw respecteerden de cafés het sluitingsuur niet. In Dendermonde was er na 1 uur een afterparty. De politie wilde die stilleggen, maar het kwam tot schermutselingen en er raakten twee agenten gewond.

"De klanten vluchtten weg uit het café toen de politie kwam", zegt burgemeester Piet Buyse van Dendermonde. "Maar enkelen werden toch tegengehouden. Dan vielen er klappen waarbij de agenten gewond raakten." Het was niet de eerste keer dat de uitbater van het café op de vingers werd getikt omdat de coronaregels niet werden gevolgd. "Bij de eerste overtreding werd een pv opgemaakt en is gewaarschuwd dat het tot een sluiting zou komen als het nog eens gebeurde. Het café gaat nu dicht tot het einde van de maand."

In Denderleeuw moet het café ook een week dicht omdat de afstandsregels en het sluitingsuur niet werden gerespecteerd.

Meest gelezen