Videospeler inladen...

Opnieuw ontploffing in Deurne: "Alles wijst op granaat"

Vannacht even na 3 uur heeft zich in Deurne weer een explosie voorgedaan. Deze keer was het in de De Gryspeerstraat, vlak bij het Sportpaleis. Er is veel schade, maar er zijn geen gewonden. Politieagenten sloten de buurt af. Volgens  hen wijst alles erop dat het om een granaat ging. 

Maandagochtend ontplofte er opnieuw een springtuig in de De Gryspeerstraat in Deurne. "Naar alle waarschijnlijkheid gaat het opnieuw om een granaat", zegt Sven Lommaert van de politie. "Er is wel wat schade, maar er zijn geen gewonden gevallen."

Sommige buurtbewoners werden uit hun slaap gewekt: "Ik heb niet meer geslapen tot nu van het lawaai. Ook mijn vrouw en mijn kinderen zijn opgestaan. Ze zijn veel te bang. Dat is echt hard!"

Anderen merkten er dan weer niets van: "Ik zie dat hier veel volk is en dat de politie alles heeft afgesloten. Blijkbaar is er een granaat ontploft. Ik vind dat wel erg, het is een beetje onveilig geworden hier."

De explosievenopruimingsdienst van het leger, DOVO, kwam ter plaatse en de politie sloot de straat af.

Afgelopen weekend waren er al twee explosies in Deurne, en in Borgerhout werd ook een huis beschoten. Er wordt onderzocht of er een verband is met het drugsmilieu.

Bekijk hier de journaalreportage over de incidenten in Deurne, en de reactie van het Antwerpse parket:

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen