Kasteel van Gaasbeek sluit de deuren tot 2023 voor grote renovatie

Op 30 augustus sluit Kasteel van Gaasbeek zijn deuren voor een grote restauratie. Bepaalde zalen die tot nu toe gesloten waren voor het publiek, zullen gerenoveerd worden om ze open te stellen. Daarnaast moet het kasteel nog toegankelijker worden. Dit alles om een groot, internationaal publiek aan te trekken. 

Wie het kasteel van Gaasbeek in Lennik wil bezoeken, moet zich haasten. Want het kasteel gaat haar laatste week in, en sluit op 30 augustus de deuren tot 2023. "De renovatie van het kasteel maakt deel uit van een groot masterplan waar we nu al een aantal jaren mee bezig zijn", zegt Tess Thibaut, woordvoerster van Kasteel van Gaasbeek. "In een eerste fase werden al verschillende beschermde gebouwen in het park gerestaureerd." 

Renovatie en vernieuwing

Vanaf 1 september wordt het kasteel zelf aangepakt. "Zo zal het museumparcours uitgebreid worden", vertelt Tess Thibaut. "Bepaalde ruimtes die nu niet toegankelijk zijn voor het publiek zullen opgesteld worden. Enkele wandschilderingen in het kasteel zullen helemaal opnieuw gereconstrueerd worden. Er komt ook een tearoom in het kasteel en er komt een nieuw onthaalgebouw. En het kasteel wordt ook zo toegankelijk mogelijk gemaakt, ook voor mensen met een beperking (rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden …). 

In 2023 zal het kasteel opnieuw toegankelijk zijn voor het publiek. Dat is exact 100 jaar na het overlijden van de laatste eigenares, markiezin Marie Arconati -Visconti.

Download Kasteel van Gaasbeek, bron www.vlaanderenvanuitdelucht

Meest gelezen