Maldegem wil controleren wie naar openbaar toilet gaat in Sint-Annapark: "Ongelofelijk wat ze ermee doen"

De toiletten in het Sint-Annapark in Maldegem zijn vuil. Dat is al een hele tijd zo, maar omdat in het park nu meer en meer gewandeld wordt, duldt de gemeente het niet meer. Maldegem wil controle over wie de toiletten gebruikt en hoe ze worden achtergelaten.  

Een foto van een openbaar toilet in het Sint-Annapark in het centrum van Maldegem doet stof opwaaien op sociale media. De bril is afgebroken, en er zijn uitwerpselen uitgesmeerd. De gemeente zoekt uit welke maatregelen ze kan nemen om het toiletbezoek properder te houden.

Het is niet te geloven wat de mensen doen met toiletten

Er zijn 4 toiletten in het park en die liggen er al lang vies bij. Er zijn er nu 2 afgesloten. Nu er meer en meer gewandeld wordt, ontdekken de passanten de vuiligheid. "Het is niet te geloven wat de mensen met de toiletten doen", zegt burgemeester Bart Van Hulle. "Ons gemeentepersoneel moet dat telkens opkuisen, maar meldt dat de vuiligheid de laatste weken nog erger is geworden.

Er was in de meerjarenplanning al geld voorzien om de toiletten aan te pakken. De gemeente wil daar nu op korte termijn werk van maken.

Identiteitskaart

"Het is een kleine groep van mensen die alles zo vuil achterlaat", beseft de burgemeester, maar we willen de wc's niet afsluiten, we willen ze behouden. Er komen camera's en een systeem waarbij je je identiteitskaart moet gebruiken om binnen te kunnen. "Op die manier weten we wie van de toiletten gebruik maakt en zo kan het proper blijven." 

Meest gelezen