Oostende versoepelt mondmaskerplicht: niet meer op strand, alleen in stadscentrum en op dijk

Oostende past de coronaregels aan: vanaf vanavond ben je alleen nog verplicht om een mondmasker te dragen in het stadscentrum. Tot nu was het overal in bebouwde kom verplicht en zelfs wanneer je je verplaatste op het strand. Op de zeedijk blijft de plicht wel gelden.

De drukste periode in Oostende is voorbij en daarom heeft de stad Oostende besloten om haar mondmaskerplicht te versoepelen. Alleen in het stadscentrum ben je nog verplicht om een mondmasker te dragen. "Daar zijn veel winkels en kleine straatjes, dus daar komen de mensen nog dicht op elkaar. Een mondmasker dragen blijft daar verplicht. Op alle andere plaatsen ben je alleen verplicht om er een op zak te hebben", zegt Bart Tommelein (Open VLD).

Verplicht in stadscentrum en op zeedijk

"De zone waar het verplicht is, is het gebied dat wordt afgebakend door de Leopold II-laan, de Vindictivelaan, de Visserskaai, het Zeeheldenplein en de Zeedijk", verduidelijkt Tommelein. "Ook op de dijk blijft de mondmaskerplicht gelden. Dat is een beslissing van de gouverneur en dat kan ik als burgemeester niet overroepen."

Niet meer op strand

Op het strand kan je nu dus wandelen zonder mondmasker. Tommelein: "Wij waren de enige badstad met een mondmaskerplicht op het strand. We vonden dat nodig, vooral omwille van de populaire stranden ter hoogte van het centrum. En er is gebleken dat het ook effectief nodig was, want het was er heel druk." Het laatste weekend van de zomervakantie wordt er geen goed weer verwacht, dus zal het niet druk worden op de stranden.

Meest gelezen