Gentbrugge

Opnieuw lange wachtrijen aan Brantano-winkels

Aan heel wat Brantano-winkels staan maandagochtend opnieuw lange wachtrijen. Dat is met name het geval bij de winkels in het Antwerpse, Gentse, Aalst en Ninove. Vakbond ACV Puls roept het veilinghuis dat instaat voor de uitverkoop op om meer maatregelen te nemen om wanordelijke toestanden in de Brantanowinkels te vermijden.

Volgens vakbondsman Sven De Scheemaeker (ACV Puls) zijn de wachtrijen zo mogelijk nog langer dan zaterdag, toen de start van de uitverkoop, met kortingen van 75 procent, chaotisch verliep en de politie tussenbeide moest komen omdat de verkoop te veel volk trok.

Een aantal winkels zal volgens De Scheemaeker maandag met enige vertraging de deuren openen. "In sommige winkels was het immers na de eerste stormloop op de uitverkoop een echte ravage, met veel opruimwerk tot gevolg." De vakbond heeft van het personeel wel signalen gekregen dat er, zoals beloofd door curatoren en veilinghuis, extra personeel voorzien is. "Maar van de kant van het veilinghuis en de curatoren blijft het toch bij eerder vage engagementen", aldus de vakbondsman.

Bekijk de reportage in "Het Journaal" over de genomen maatregelen na de hinder van afgelopen weekend (lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

ACV Puls blijft door de grote interesse van de consument dan ook ongerust over de veiligheid voor het winkelpersoneel en de bezoekers, en roept het personeel op om in geval van nood onmiddellijk de politiediensten in te schakelen. Een winkel kan ook (tijdelijk) gesloten worden door het personeel tot de situatie genormaliseerd is.

"Ik zou nogmaals een oproep willen doen aan de heer Moyersoen, de man van het veilinghuis dat de opdracht heeft gekregen om alles in goede banen te leiden, om toch nog de maatregelen te versterken om dit soort zaken te voorkomen", zegt Sven De Scheemaeker van ACV Puls.

In Waregem heeft burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) vanmiddag de plaatselijke Brantano-vestiging laten sluiten omdat er te veel chaos heerste door de massale opkomst. "Er heerste totale chaos en er was niets georganiseerd. De situatie was niet veilig", zegt Vanryckegem aan Belga. "Pas als de curatoren kunnen bewijzen dat ze de uitverkoop veilig kunnen organiseren, mag de winkel weer opengaan."

Onze reporter Tomas Teetaert was bij een filiaal in Mechelen Zuid en brengt verslag uit. Bekijk hieronder de beelden uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen