Nicolas Maeterlinck

Politie Mechelen betrapt 33 nachtbrakers: "Nachtklok is blijkbaar nog niet tot iedereen doorgedrongen"

In de politiezone Mechelen-Willebroek kregen 33 mensen afgelopen weekend een boete omdat ze geen geldige reden hadden om 's nachts op straat te zijn. De nachtklok is nochtans al bijna een maand van kracht in de provincie Antwerpen. "Het is spijtig dat heel wat mensen nog altijd niet begrepen hebben dat de nachtklok belangrijk is in de strijd tegen COVID-19", klinkt het bij de politie.

De politie heeft tijdens twee controles afgelopen weekend in totaal 33 mensen betrapt die de nachtklok hadden genegeerd. In de provincie Antwerpen mag je niet meer op straat tussen 1.30 uur en 5 uur 's ochtends, tenzij je een geldige reden hebt. 

Het excuus dat je te lang op café hebt gezeten, is er niet, want de horeca sluit mooi op tijd

Dirk Van de Sande, politie Mechelen

"De regelgeving wordt nochtans wekelijks herhaald door gouverneur Cathy Berx " zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. "De horecazaken respecteren de maatregelen wel en sluiten op tijd, dus het excuus dat je te lang op café hebt gezeten, is er niet. Het komt erop neer dat je zelf de klok niet in de gaten hebt gehouden."

Wie de nachtklok negeert, krijgt een boete van 250 euro. 

Meest gelezen