Grootste sportschool van Vlaanderen opent op splinternieuwe Hasseltse campus

Hasselt huisvest voortaan de grootste sportschool van Vlaanderen. 650 leerlingen starten op 1 september op de gloednieuwe campus in de Limburgse provinciehoofdstad, waar ze keuze hebben tussen 17 sporten en de topsport golf. De GO! Next sportschool is bovendien de eerst school waar men sport en studie kan combineren vanaf 12 jaar. 

De school werd maandagvoormiddag officieel geopend met muziek, vrolijke cheerleaders en de aanwezigheid van onder meer burgemeester Steven Vandeput en  topvrouw van het gemeenschapsonderwijs Raymonda Verduyck. De nieuwe campus op de Elfde Liniesraat herbergt een state of the art lesgebouw en een sportcomplex met een sporthal ter grootte van 3 sportterreinen, een gevechtssportzaal, een danszaal, een turnzaal en een fitnesszaal. Een voetbalveld en een springpiste naast de gebouwen maakt de infrastructuur compleet.  

Leerlingen uit heel België

“Wij mikken zowel op sportieve leerlingen als op topsporters”, zegt schooldirecteur Peter Vliegen. “We hadden al leerlingen uit Vlaams-Brabant en de Antwerpse Kempen, maar we zullen de provinciegrenzen voortaan nog meer overschrijden. Dit jaar hebben we ook leerlingen uit andere provincies en zelfs uit Wallonië.” De unieke eerste graad zal start met een basisoptie sport, vanaf het 3de jaar is er de keuze Sportwetenschappen en Lichamelijke opvoeding en sport. 

Meerwaarde voor Hasselt

Ook de lokale Hasselaar zal een graantje van de infrastructuur kunnen meepikken. “We willen de samenwerking tussen lokale sportverenigingen en de school snel weer opstarten, zodat ook Hasselaren gebruik kunnen maken van het complex”, verduidelijkt burgemeester Steven Vandeput. “De meerwaarde voor Hasselt spreekt verder voor zich. We willen ons immers profileren als een sportieve- en studentenstad.” 

Meest gelezen