Radio 2

Tractor van 50 jaar oud gestolen in Diksmuide: "Beloning van 1.000 euro voor eerlijke vinder"

In Oostkerke bij Diksmuide is een tractor van bijna 50 jaar oud gestolen. De tractor was er op een veld pompwerken aan het uitvoeren, maar was plots verdwenen. Eigenaar André Martens looft maar liefst 1.000 euro uit voor de gouden tip of de vinder.

De tractor van André Martens (66) uit Zerkegem stond langs een veld in Oostkerke bij Diksmuide om water weg te pompen na wateroverlast. Martens runt samen met zijn zoon een grond- en kraanwerkersbedrijf dat al meer dan 30 jaar bestaat. De gestolen tractor is een Fendt van het bouwjaar 1972. Het voertuig is dus bijna 50 jaar oud. "Ik wil mijn tractor zo graag terug", zegt André. "Die tractor betekent erg veel voor mij."

Dochter Charlotte plaatste een opsporingsbericht voor de gestolen tractor op Facebook en dat werd al meer dan 300 keer gedeeld. “Aan de tractor hing een pomp die aan het draaien was en de sleutels staken niet op het slot", zegt ze. "Wie steelt er nu een tractor? En dan nog zo’n oud exemplaar. De Fendt was wel nog maar net volledig hersteld en nagekeken. Daar kroop ook behoorlijk wat werk in. Bovendien maakt het niet uit of die tractor nu 1 maand of bijna 50 jaar oud is. Je blijft van andermans gerief af, punt. Papa is 66 jaar oud, maar werkt elke dag nog van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Het verlies van een tractor geeft altijd problemen.”

1.000 euro voor gouden tip

André Martens looft 1.000 euro uit voor de gouden tip of de vinder. “Dat is veel geld, maar een andere tractor kopen kost nog meer”, zegt hij. “Ik diende een klacht in bij de politie en grapte tegen de agent dat ook zij 1.000 euro krijgen als ze hem terugvinden. Het zal een moeilijke zoektocht worden, maar je weet nooit.”

Wie informatie heeft, kan contact opnemen met de politiezone Polder of met André zelf. Contactgegevens zijn te vinden op de website van het bedrijf.

Martens

Meest gelezen