Stad Mechelen

Unizo Mechelen begeleidt zelfstandigen die het moeilijk hebben: "Op tijd helpen om erger te voorkomen"

Zelfstandigenorganisatie Unizo Mechelen gaat samen met de stad Mechelen de komende weken al haar ondernemers contacteren om te vragen of ze hulp nodig hebben in deze moeilijke coronatijden. Bedrijven die er nood aan hebben, kunnen deelnemen aan begeleidingstrajecten.

 Het project vervangt tijdelijk de klassieke netwerkevents die zijn weggevallen door de coronacrisis. "Unizo wil ondernemingen helpen die het momenteel moeilijk hebben", vertelt Carl Van Dyck van Unizo. “Eerst en vooral willen we een luisterend oor bieden, want bij sommige zelfstandigen gaat het het zeer moeilijk. We willen op tijd kunnen helpen om nog erger te voorkomen. Vanuit Unizo willen we dan ook de nodige ondersteuning bieden, onder andere via onze begeleidingstrajecten.”

Concreet zal een bedrijf dat hulp nodig heeft, gescreend worden waardoor de problemen benoemd kunnen worden. Daarna wordt bekeken welke begeleidingstrajecten zouden kunnen helpen. De stad Mechelen voorziet 350 euro voor ondernemers die instappen in zo'n begeleidingstraject.

Meest gelezen