Radio 2

Zes brandweerlui mogelijk met coronavirus besmet tijdens interventie in Leuven

Zes Leuvense brandweerlui, die hulp boden bij een interventie in Leuven, geraakten mogelijk besmet met het coronavirus. Ze hielpen met de evacuatie van twee arbeiders die door een balkon waren gezakt. De slachtoffers werden in het ziekenhuis getest op corona. Ze bleken positief. De brandweerlui werden naar huis gestuurd. Ze moeten zich laten testen.

Twee arbeiders waren aan het werk aan een pand langs de Diestsevest in Leuven, toen ze door een balkon zakten. Ze vielen naar beneden en kwamen op een plat dak terecht. Beiden raakten gewond aan hun benen. De Leuvense brandweer kwam ter plaatse en hielp de slachtoffers evacueren.  De twee arbeiders werden overgebracht naar Gasthuisberg. Daar werden ze getest op corona. Ze bleken besmet.

De Leuvense brandweer nam geen risico en stuurde de  zes betrokken brandmannen naar huis. Zij moeten zich nu laten testen. De korpsgeneesheer zal onderzoeken of er een nauw contact met de slachtoffers heeft plaatsgevonden. Indien dat niet het geval was en indien de test negatief is, dan mogen de brandweermannen na vier dagen opnieuw  gaan werken. Anders moeten ze 14 dagen in quarantaine blijven. Na tien dagen kunnen ze zich opnieuw laten testen.

Meest gelezen