Radio 2

Brandweer bevrijdt glazenwassers in Leuven, nadat hun bakje vastgelopen was 

De brandweer van Leuven heeft vanmorgen in de kantoorwijk aan het station twee glazenwassers bevrijd. Hun bakje was vastgelopen. Er vielen geen gewonden.

De Leuvense brandweer werd vanmorgen opgeroepen voor twee glazenwassers in nood. Ze waren aan het werk aan een van de kantoorgebouwen naast het station toen er problemen ontstonden met de bediening van hun bakje. 

Geert De Nyn van de brandweerzone Vlaams-Brabant Oost ging mee ter plaatse. "De glazenwassers hebben hun bakje nog wat laten zakken, tot het geblokkeerd raakte. Daarop konden wij ze met onze ladderwagen bevrijden; ze konden zonder moeite overstappen in de reddingskorf."

"Zulke tussenkomsten zijn relatief zeldzaam", weet De Nyn nog te vertellen. "De ladderwagen wordt af en toe wel gebruikt om patiënten vanop een hoge verdieping te evacueren. Onze mensen zijn dus goed getraind op dit soort van evacuaties." 

Meest gelezen