Concert Axl Peleman vanavond live te volgen via internet: "Het doet deugd"

Axl Peleman treedt vanavond solo op in een studio in Mechelen. 40 mensen, 8 bubbels van 5, kunnen dat concert daar bijwonen. Daarnaast kunnen mensen thuis een ticket kopen om het optreden online te volgen. "Ik ben vereerd dat ze mij als eerste artiest gevraagd hebben", zegt Axl Peleman in Start je dag. Het nieuwe platform Live Muziek à la Belge organiseert het en wil met zulke concerten niet alleen artiesten maar ook de mensen achter de schermen, zoals beeld- en geluidstechnici steunen in de deze coronacrisis.

"Ik heb dit weekend nog eens met de Kreuners gespeeld", steekt Axl Peleman van wal. "Dat was telkens voor 200 mensen. Nu kan je zeggen "maar 200", maar de Kreuners waren zo blij als kleine kinderen dat ze nog eens móchten spelen en de energie die die 200 mensen gaven, dat was onvoorstelbaar. Het was hartverwarmend om te zien dat ook zij blij waren om nog eens iemand live te zien spelen."

Nu zal er in de zaal waar hij speelt en waar het concert live in beeld gebracht wordt, maar 40 man zitten. De reacties van de mensen die elders via het internet volgen, zal hij niet zien. "Ja", antwoordt hij, "maar ik draai al even mee, als ik zo pretentieus mag zijn, en ik weet dat een publiek van 40 man soms beter kan zijn dan één van 400 of zelfs van 4.000 man. Je weet gewoon dat de mensen die gaan komen, gigantisch enthousiast gaan zijn." 

Een publiek van 40 man kan soms beter zijn dan één van 400 of zelfs 4000 man.

Axl Peleman

Live Muziek à la Belge is een samenwerkingsverband van verschillende bedrijven dat het concert organiseert. "We willen de noodlijdende cultuur- en evenementensector hiermee steunen", zegt Erik Van Eycken. "Niet alleen de artiesten, maar ook de mensen die achter de schermen werken. Want ook daar spelen zich drama's af nu."

Het is de bedoeling dat er na het concert van Axl Peleman nog volgen. "We zijn van plan om ook in de herfst en de winter concerten te organiseren", zegt Van Eycken. "Namen hebben we nog niet. We zijn volop bezig om het platform nog wat bekender te maken."

Meet and greet in internetcafé

Het optreden van Axl Peleman start vanavond om 20 uur en duurt een uur. Via de website van Live Muziek à la Belge kan je verschillende tickets kopen, om het concert ter plaatse in de studio bij te wonen, om het concert online te volgen of om het online te volgen én ook toegang te krijgen tot een digitaal café voor een babbel met Axl achteraf. 

"Ik denk dat ik een half uurtje in 't Antwerps ga zingen en daarna een paar covers van mensen waar ik gigantische fan ben, zoals John Lennon, Johnny Cash en Elvis Costello," verklapt Axl nog. 

Meest gelezen