De voordelen van corona: "Nu kunnen we op ons gemak de Ruien proper maken"

Op de Sint-Paulusplaats in Antwerpen zijn tankwagens al dagen druk in de weer. Door het coronavirus vinden er op dit moment geen geleide wandelingen plaats in de Ruien. "Dat is hét moment om ze een fikse schoonmaakbeurt te geven", vertelt projectleider Wesley op Radio 2 Antwerpen

Het is een stevige klus om de Ruien proper te krijgen. "Met onze zuiginstallatie gaan we naar beneden en halen we al de vuiligheid en het slib weg", vertelt Wesley van VDV Cleaning. "We doen dat in opdracht van Water-link en het is een hele klus". In totaal moeten Wesley en zijn medewerkers zo'n 6 kilometer aan Ruien schoonmaken.

Vanwege het coronavirus zijn toeristen op dit moment niet toegelaten in de Ruien. "Dat maakt onze job wel een pak makkelijker. Het enige dat we af en toe tegenkomen is een rat, maar dat went, net zoals de geur", vertelt Wesley.

Meest gelezen