Gedetineerde die medegevangene doodsloeg, reed vorige week nog fietser dood en stichtte dodelijke brand in Limburg

In de hulpgevangenis van Leuven, in de Maria Theresiastraat, is vanmorgen een gedetineerde overleden, nadat hij was aangevallen door een mede-gedetineerde. Het parket van Leuven opent een moordonderzoek. De dader reed vorige week nog een fietser dood in Limburg en stichtte ook brand in twee huizen.

De man, die in voorlopige hechtenis zat, zat te wachten in de wachtkamer, omdat hij overgebracht zou worden naar de rechtbank van Leuven. Een andere gedetineerde, die ook in voorlopige hechtenis zat, viel hem aan en sloeg hem op het hoofd. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar de man stierf in de gevangenis aan zijn verwondingen. 

Het parket van Leuven heeft een onderzoek geopend voor moord. De man had vorige week nog twee huizen in brand gestoken, één in Houthalen en één in Zolder.  Bij de brandstichting in Houthalen kwam een 88-jarige man om het leven. De man veroorzaakte vorige week ook twee ongevallen in Zonhoven en Helchteren, waarbij één fietser is omgekomen.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen