Zulte kan corona-uitbraak al na een week inperken

De gemeente Zulte heft al na een week de verstrengde coronaregels op, nu het aantal besmettingen opnieuw onder controle is. Vorige week werden er nog drie besmettingshaarden ontdekt. "Iedereen heeft vlot meegewerkt en daarom kunnen we de regels versoepelen", zegt burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte).

Vorige week woensdag aarzelde het gemeentebestuur van Zulte niet toen duidelijk werd dat er zowel bij de jeugdbeweging, bij de speelpleinwerking als in de horeca een besmettingshaard was opgedoken. "We hebben alle betrokkenen meteen gecontacteerd, getest en in quarantaine gezet. Bij een negatieve test is er later nog een nieuwe test uitgevoerd om niets uit te sluiten", verklaart burgemeester Simon Lagrange. 

Verstrengde maatregelen

Het verenigingsleven in Zulte werd stilgelegd en in de horeca mochten er maar 4 klanten aan 1 tafel zitten. De gemeente heft die maatregelen nu al op, na nog geen week. "Iedereen heeft zich goed aan de regels gehouden en de situatie is nu onder controle." In Zulte blijft het voorlopig wel nog verplicht om binnen de bebouwde kom een mondmasker te dragen. 

Meest gelezen