Radio 2

In Grimbergen rammelen de riooldeksels nog altijd: "Eind september definitieve oplossing"

De bewoners van de Brusselsesteenweg in Grimbergen liggen 's nachts nog altijd wakker van kletterende riooldeksels in de straat. Eind mei beloofde Agentschap Wegen en Verkeer om het probleem aan te pakken. "We hebben al meermaals de verankering van de deksels verstevigd, maar omdat dat de deksels blijven rammelen gaan we nu het wegdek rond de deksels opbreken", zegt Anton Decoster van Wegen en Verkeer. 

"Telkens een auto door onze straat rijdt, maken de riooldeksels een kletterend geluid", zei buurtbewoonster  Barbara Linsen midden mei in "Start Je Dag" op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. De buurt schreef Agentschap Wegen en Verkeer aan om een oplossing te vinden. Zo werden de deksels al met een rubberen band vastgezet. Maar helaas, bleven de deksels rammelen. Wegen en Verkeer beloofde eind mei dan ook om zo snel mogelijk met een definitieve oplossing te komen.

Definitieve oplossing

"Het gaat om een terugkerend probleem van enkele putdeksels", zegt Anton Decoster van het Agentschap Wegen en Verkeer. "De verankering van de deksels is al herhaaldelijk verstevigd, maar helaas komt die steeds los. De aannemer die de Brusselsesteenweg heeft aangelegd, gaat de verankering deze week nog eens verstevigen en tegen het eind van de maand september komt hij met een definitieve oplossing. Het wegdek rond de deksels zal volledig worden opgebroken om de deksels opnieuw aan te leggen en extra te verstevigen met beton. 

Meest gelezen