Jelle Mels, Amber Janssens en Mariam El Mandoudi.
rechten: VRT

Amber Janssens wordt het derde nieuwsanker bij jeugdjournaal "Karrewiet"

"Karrewiet"-nieuwsankers Jelle Mels en Mariam El Mandoudi krijgen vanaf dinsdag 1 september versterking van Amber Janssens. Zij wordt het derde nieuwsanker. Janssens heeft al ervaring opgedaan op de redactie van VRT NWS en draait sinds maart achter de schermen mee bij het VRT-jeugdjournaal "Karrewiet". 

Janssens (25) komt uit Brussel, volgde een theateropleiding aan het Lemmensinstituut en behaalde een master in de journalistiek aan de UGent. Ze was eerder al te zien in de Eén-reeksen "Dertigers" en "Geub".

Voor kinderen die opgroeien tussen sociale media, geloof ik dat "Karrewiet" écht een ankerpunt vormt

nieuwsanker Amber Janssens

Janssens kijkt uit naar september wanneer ze het nieuws op kindermaat zal presenteren: "Toen ik zelf kind was, gold "Karrewiet" al als de plek voor nieuws. Voor kinderen nu - die opgroeien tussen sociale media en een overvloed aan nieuwsbronnen - geloof ik dat "Karrewiet" écht een ankerpunt vormt. Dat ik daar mijn stem aan mag geven, is een voorrecht."

Ze zal samen met nieuwsankers Jelle Mels en Mariam El Mandoudi afwisselend de dagelijkse "Karrewiet"-uitzending op Ketnet presenteren.  

BEKIJK hier alvast hoe Amber (Janssens) zich heeft voorbereid:

"Karrewiet": van maandag tot en met vrijdag om 17.50 uur op Ketnet, op Ketnet.be/karrewiet, in de Ketnet-app, op het YouTube-kanaal van Karrewiet en via @karrewietketnet op Instagram.

Bekijk hieronder de journaalreportage over het nieuwste Karrewiet-anker:

Videospeler inladen...

Meest gelezen