gemeente Liedekerke

Liedekerke annuleert kermis Opperstraat en jaarmarkt

Het gemeentebestuur van Liedekerke annuleert de kermis in de Opperstraat en de jaarmarkt van begin oktober. De coronaregels maken de organisatie onmogelijk, klinkt het.

De maand oktober wordt dit jaar niet feestelijk ingezet in Liedekerke. Het gemeentebestuur besliste om de kermis in de Opperstraat en de jaarmarkt af te gelasten. De coronavoorschriften maken de organisatie van beide evenementen onmogelijk.  

Te smalle straat

"Als de kermis staat opgesteld in de smalle Opperstraat is het onmogelijk om alles coronaproof te laten gebeuren", zegt het gemeentebestuur. "Het is een complexe mix van attracties, handelaars, horecazaken, verenigingen en een massa volk op de been. Bovendien is toezicht houden op het aantal cafégasten en op regels zoals bediening aan tafel onbegonnen werk." 

Begrip

Het gemeentebestuur heeft naar eigen zeggen alternatieven onderzocht, maar vond geen geschikte formule. “Wij beseffen dat dit voor de Liedekerkenaar, onze handelaars en verenigingen en al zeker voor de foorkramers geen prettig nieuws is, maar we hopen op begrip”, stelt het gemeentebestuur. Liedekerke engageert zich wel om op korte termijn kleine evenementen te organiseren. De gemeente wil de clubs en verenigingen ook bijstaan om de draad weer op te pikken.  

Meest gelezen