Alexander Dumarey

Duizenden mensen willen "mars tegen straffeloosheid" in Oostende, maar burgemeester is duidelijk: "Het is verboden"

Een groep op Facebook, met duizenden leden, roept op om dit weekend een "mars tegen straffeloosheid" te houden in Oostende. Maar het stadsbestuur zal die mars niet toelaten. Volgens de groep gaat de overheid veel te laks om met jongeren die de boel op stelten zetten, zoals deze zomer in Blankenberge en Knokke-Heist.

De burgemeester van Oostende, Bart Tommelein (Open VLD) herinnert er aan dat het nu, in tijden van corona, verboden is om te betogen. Hij zal er alles aan doen om de "mars tegen straffeloosheid" tegen te gaan. "We zijn als stad daarin heel duidelijk: samenscholingen zijn verboden. Alle betogingen, en zeker betogingen van die aard, zijn niet toegelaten. De politie heeft deze informatie opgepikt en bereidt zich nu voor. Alles is onder controle. Er komt ook politieversterking om ervoor te zorgen dat de mars zeker niet kan doorgaan."

Meest gelezen