Google Maps

PXL in Hasselt verwacht nog amper parkeerproblemen bij start academiejaar

De hogeschool PXL in Hasselt verwacht dit jaar bijna geen parkeerproblemen bij de start van het nieuwe academiejaar. Dat heeft in de eerste plaats te maken met het afstandsonderwijs.

PXL zet sinds de coronacrisis erg in op leren via de computer, waardoor niet alle studenten fysiek naar de klaslokalen moeten. De afgelopen jaren waren er altijd zware verkeersproblemen bij de start van het academiejaar, door studenten die op zoek waren naar een parkeerplek. Dit jaar wordt bij de start van het academiejaar maar maximum 75% van de studenten verwacht in de schoolgebouwen. Directeur Ben Lambrechts: “Van de eerstejaars verwachten we tot 80% van de studenten. Van de andere jaren is dat telkens maar de helft. Dus we verwachten bijna geen parkeerproblemen meer.” 

Kermis

De zoektocht naar een parkeerplaats zorgde voor zware verkeersopstoppingen rond de campus van PXL. Zeker als op dat moment ook de kermis op de Koning Boudewijnlaan plaatsvond. “We zijn nog niet zeker of de kermis dit jaar zal doorgaan”, vertelt de directeur Faciliteiten Marijke Maes. “Maar we hebben ons parkeeraanbod gespreid, we zetten parkeerwachters in en we verwachten door corona minder studenten op de campus.” Studenten worden ook opgeroepen om met de fiets naar de campus te komen.

Ook de politie van Limburg Regio Hoofdstad verwacht minder chaos bij de start van de lessen. Er zullen dit jaar geen extra ploegen worden ingezet om het verkeer daar in goede banen te leiden.

Meest gelezen