Radio 2

Schouwburg Kortrijk krijgt make-over: "Helemaal coronaproof geworden"

In Kortrijk is de heringerichte zaal van de schouwburg voorgesteld. Alle zeteltjes op de benedenverdieping zijn tijdelijk weggehaald en op de vloer is een constructie gebouwd, zodat die niet meer schuin naar beneden loopt. De zaal is dus nu een groot vlak geworden.

100 jaar geleden werd de schouwburg van Kortrijk opgericht en de stad wou die gebeurtenis niet zomaar voorbij laten gaan. Maar dat werd door het coronavirus bijna onmogelijk gemaakt. Toch wou Kortrijk cultuur blijven brengen in de schouwburg. Daarom werd de vloer genivelleerd, wat heel wat meer mogelijkheden geeft om evenementen en producties te organiseren. De vlakke vloer is ook een verwijzing naar vroeger, waar de aflopende vloer door een mechanisme omhoog kon gebracht worden tot een perfect horizontale ballroom.

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

Meer toeschouwers

De aanpassingen aan de zaal van de stadsschouwburg van Kortrijk waren nodig om flexibeler te kunnen werken, met aandacht voor de social distancing en de gezelligheidsfactor. "We kunnen de beschikbare capaciteit aanpassen per performance", zegt Directeur Alexander Ververke. "Dankzij deze opstelling kunnen we meer volk toelaten, zonder de coronamaatregelen te overtreden."

Meest gelezen