Sean Connery wordt 90: "Ik ben zijn Belgische lookalike maar wel 10 jaar jonger"

Herwig Dejonghe uit Wilrijk wordt op straat regelmatig verward met de jarige acteur Sean Connery. De foto hierboven toont ook aan waarom. "Soms noemen de mensen me zelfs James. Al ben ik pas op Connery beginnen lijken in de periode nadat hij James Bond speelde", zegt Herwig op Radio 2 Antwerpen.

"Ik word op straat regelmatig aangesproken door de gelijkenis met Sean Connery. Mensen noemen me dan James maar in de periode waarin Sean Connery 007 speelde, leek ik niet op hem", zegt Herwig Dejonghe op Radio 2 Antwerpen. "Pas na zijn rol als James Bond, ten tijde van "The Name of The Rose" is die gelijkenis tot uiting gekomen. Let op: ik ben wel tien jaar jonger dan Sean Connery", verduidelijkt Herwig.

Je kan de Belgische Sean Connery ook inhuren op feestjes en recepties. "Dat is begonnen toen ik onder impuls van enkele vrienden mijn foto naar het weekblad Flair heb gestuurd", zegt Herwig.  "Ze waren daar op zoek naar lookalikes van bekende personen. Ik was de enige man die de selectie haalde als Sean Connery natuurlijk. Nadien ben ik gecontacteerd door verschillende castingbureaus."

007 in Hotel Römantik

Vorig jaar nam Herwig ook deel aan het ludieke datingprogramma voor senioren Hotel Römantik op VIER. "Op reis tijdens de opnames is er toen niet gebeurd. Maar nadien is Mieke, een van de vrouwelijke kandidaten, contact met me blijven opnemen. We skypeten heel vaak en toen heb ik gezegd: kom eens naar Antwerpen om het uit te leggen. En van het een kwam het ander. Wij hebben nog altijd een latrelatie. In het begin was dat lastig met de coronamaatregelen en moest ik uitleggen dat Mieke meer dan gewoon een liefje was", besluit de amoureuze 007-dubbelganger. 

Meest gelezen