tweedehands.be

Twee vrienden lanceren oproep: "Breng alsjeblief het klassieke Hoegaardenglas met oor terug"

Brouwerij Hoegaarden introduceerde recent een nieuw glas voor zijn witbier. Tot groot ongenoegen van Leuvenaar Robin Broos. Hij is met een petitie gestart om het oude bierglas terug te brengen, en liefst van al dat met een oor. 

Wie op café een Hoegaarden bestelt, krijgt die sinds kort geserveerd in een nieuw type glas, smal en rank. Dat is niet naar de zin van Leuvenaar Robin Broos. "Met het nieuwe glas kan je niet goed klinken. Het glas is niet zo sterk als de vroegere glazen bierpotten en het geluid is gewoon niet hetzelfde. Daarom pleit ik voor een terugkeer naar het oude glas, en dan nog liefst naar het model mét een oor."

Zeldzaam

Het oude glas -met oor- is een zeldzaamheid. "Gisteren waren we nog in café Jeeskesboom in de Diestsestraat in Leuven. Daar hebben ze nog exact geteld drie van die glazen bierpotten met oor. Met meer dan drie mensen samen kan je dus geen Hoegaarden drinken zoals het hoort", vertelt Broos.  "Voorts weet ik dat ze iets verderop in café "in den Toewip" ook nog van die glazen hebben. Helaas is dat café onlangs gesloten en weten we niet hoe we aan de glazen kunnen geraken."

Precedent

Robin is nu met een petitie gestart met de vraag om het oude glas te laten terugkeren. Of brouwerij AB Inbev onder de indruk zal zijn? "Neen, allicht niet", lacht Robin. "Maar er is wel een precedent. Onder druk van de klanten heeft AB Inbev op de Belgische markt voor de Stella Artois het klassieke glas in bekervorm opnieuw uitgebracht. Dus wie weet?" 

Wie de petitie wil tekenen kan terecht op deze website

Meest gelezen