Vandaal richt voor 70.000 euro schade aan bij takelbedrijf in Oosteeklo

Een vandaal heeft zondagnacht vijf voertuigen met graffiti en salpeterzuur bewerkt op takelbedrijf en garage MDS in Oosteeklo (Assenede). De politie is een onderzoek gestart. “We loven een beloning van 5.000 euro uit voor de gouden tip die naar de dader leidt”, zegt zaakvoerster Sandra Eeckhout, die voor het eerst in 36 jaar met vandalisme moet afrekenen.

“Stop ermee”. De boodschap die de vandaal achter liet op het bedrijventerrein langs de Rijkestraat is erg duidelijk. Hij richtte tussen 5u15 en 6 uur ’s morgens een enorme ravage aan. Twee takelwagens, een getakelde wagen van een klant, een vervangwagen en een tweedehandsauto zijn met graffiti en salpeterzuur bewerkt. Ook landbouwmateriaal, een deur en een brievenbus werden besmeurd. “Die wagens zijn onbruikbaar gemaakt”, vertelt Sandra Eeckhout. “Want de kabels zijn doorgebrand door het zuur. De schade is erg groot. Na een eerste schatting komen we toch al aan zeker 70.000 euro.”

(lees verder onder de foto)

Geen problemen met de buren

Sandra en haar man Marc Van De Voorde baten al 36 jaar de garage en depannagedienst uit in Oosteeklo. “Nog nooit hebben we zoiets meegemaakt. Met onze buren hebben we juist een zeer goeie relatie. We zijn toch wel wat ongerust. Is het iemand die niet tevreden is met de zaak? Gaat het om iemand die ons persoonlijk niet moet? We weten het niet. Gelukkig hebben we camerabeelden die door de politie bestudeerd worden. Hopelijk vinden ze de dader snel, zodat we ook weten waarom hij dat gedaan heeft. Met graffiti spuiten kan je eventueel nog zien als kattenkwaad, maar met salpeterzuur schade veroorzaken is toch van een andere orde.”

(lees verder onder de foto)

5.000 euro voor de gouden tip

Sandra doet een oproep aan iedereen die iets gezien heeft. “We voorzien een beloning van 5.000 euro voor de tip die leidt naar de dader.” Die info bezorg je dan het best aan de lokale politie Assenede-Evergem of eventueel aan het takelbedrijf.

Meest gelezen