©2020 Tang Ming Tung

Woonzorgcentra in Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder testen personeel preventief op corona

In Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder wordt het personeel van 6 woonzorgcentra preventief getest op corona. Gisteren zijn er al 131 testen afgenomen bij het personeel van woonzorgcentrum Vinkenhof in Houthalen-Helchteren. 

"Het is belangrijk om te weten of personeel ook een bron van besmetting is voor onze inwoners, naast familie", zegt directeur van WZC Vinkenhof in Houthalen-Helchteren, Rob Geurts. "We willen onze medewerkers het gevoel kunnen geven dat ze veilig zijn, zonder dat ze zich ongerust moeten maken over het feit dat ze misschien onbewust bewoners besmetten."

De preventieve testen komen er op vraag van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Zij gaven die mogelijkheid aan rusthuizen in gemeenten waar meer dan 50 personen op 100.000 besmet zijn met het coronavirus. In Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder is dat het geval. 

Ik hoop dat niemand positief test

Directeur Rob Geurts

Het woonzorgcentrum Vinkenhof verwacht de resultaten van de testen vanavond of morgenvroeg. "Ik hoop dat er niemand positief test", zegt directeur Rob Geurts. "Want dan moeten we wel wat herorganiseren, maar in de eerste golf hebben we geleerd dat we dat kunnen." In de andere woonzorgcentra worden vandaag en de komende weken coronatesten afgenomen.

Meest gelezen