In Zeeuws-Vlaanderen zijn ze de Vlaamse “wielerterroristen” beu

Een groep mensen in Zeeuws-Vlaanderen, net over de grens in Nederland, roept Belgische wielertoeristen op om zich beter te gedragen. Ze gaan ook overleggen met een aantal wielerclubs bij ons, want ze zijn het gedrag van sommige fietsers beu. 

De wielertoeristen gedragen zich vaak als “wielerterroristen” in Nederland, zeggen enkele bewoners in Zeeuws-Vlaanderen. Ze halen gevaarlijke manoeuvres uit en reageren onbeschoft als ze daarop aangesproken worden. Monique Aerssens van Omroep Zeeland maakte het al vaak mee: “We werden al klem gereden. Dan worden er allerlei woorden geroepen en een dikke vinger opgestoken. De fietsers kunnen hier natuurlijk langskomen, het is hartstikke fijn om hier te fietsen. Maar de grootte van de groepen en het gedrag van sommige fietsers is onaanvaardbaar.”

Aerssens hoopt dat het overleg met de wielerclubs beterschap zal brengen. Als dat niet lukt gaat ze, samen met andere buurtbewoners, sneller een klacht indienen bij de politie.  

Meest gelezen