Brakel versoepelt strenge coronamaatregelen een maand na hevige uitbraak

Gemeente Brakel versoepelt de strenge maatregelen die sinds eind vorige maand gelden na een hevige corona-uitbraak. Horecazaken mogen opnieuw vroeger en langer openblijven en inwoners hoeven niet langer overal mondmaskers te dragen. 

Eind juli was er in de kleine gemeente Brakel een hevige corona-uitbraak. "We zaten op een bepaald moment met bijna 10 besmettingen per dag", getuigt burgemeester Stefaan Devleesschouwer (Open VLD). De gemeente kondigde meteen scherpere veiligheidsmaatregelen af om de uitbraak in te dijken. "Horecazaken mochten pas open vanaf 10.00 uur, cafés gingen om 22.00 uur al dicht, restaurants een uurtje later. Die regels trekken we nu in. We volgen de nationale aanbevelingen omdat het aantal besmettingen fel teruggedrongen is. Horecazaken kunnen openblijven tot 01.00 uur." De soepelere regels gaan in vanaf vrijdag 28 augustus. 

Gedaan met mondmaskerplicht

Inwoners en bezoekers van Brakel zullen vanaf vrijdag ook niet langer overal een mondmasker moeten dragen. Dat blijft enkel zo op drukke plaatsen waar het moeilijk is om de veilige afstand van anderhalve meter te bewaren. Ook daarin volgt Brakel de nieuwe nationale richtlijnen.  De geplande kermissen half september zullen kunnen doorgaan onder bepaalde veiligheidsvoorwaarden. 

Meest gelezen